Előnyök

A cellulóz hőszigetelés hosszútávú megoldás a számlák csökkentésére és otthona komfortjának növelésére!

Mindannyian tudjuk, hogy az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre nagyobb teher a lakások, családi házak fűtése, klimatizálása. Azt viszont kevesen tudják, hogy az egyre drágábban megvásárolt energiából mennyi marad a lakásban és mennyi az amivel az eget fűtjük!

Padlófűtés a padláson?

Az esetek többségében a legnagyobb hőveszteség a födémen keletkezik!
Egy jól kivitelezett cellulóz hőszigeteléssel, akár a felére is csökkenthető a lakás fűtésigénye.

Természetesen az épület többi határolószerkezetének a szigetelése is fontos, de az a tény, miszerint meleg felfelé száll, nem változik!

A cellulóz hőszigetelés és a hagyományos szálas hőszigetelés között a legnagyobb különbség az "emberi tényező"!

Mindannyian hallottuk már azt a téves felfogást, miszerint hőszigetelni mindenki tud. A hőszigetelő vásárlásakor többnyire az ár befolyásolja a döntést. Az eladók többségének fogalma sincs mit árul, ezért fordul elő, hogy a laikus vásárlóra rásóz valamit.

A rossz vásárlás után jön az “emberi tényező”. A beépítés. A hőszigetelést a helyére kell rakni, ami az elején még türelmesen , pontos szabással kezdődik. Aztán jön a torokkaparás, viszketés. Na essünk túl mihamarabb ezen! A kapkodás eredményezi a szabási hibákat. Ha kisebbre szabjuk, akkor keletkeznek a hőhidak. Ha nagyobbra sikerül összenyomjuk és ezzel rontunk a szigetelés minőségén.

A cellulóz hőszigetelésnél nem fordulhatnak elő ezek az "emberi tényezőből" adódó hibák!

A hibáknál a hőveszteséget nem úgy kell elképzelni mint a csöpögő csapot, hanem mint a csőtörést!

A cellulóz hőszigetelés további előnyei:

Talán a legfontosabb az előnye az ülepedésmentesség, évek múltán sem változik a térfogata.

A hagyományos szálas szigetelő anyagok többsége az idő múltával összeesik, lecsúszik. A befújásos technológia eredménye, egy ülepedés biztos hőszigetelés. A befújás során az anyagban lévő cellulóz pelyhek összefilcelődnek , és a megfelelő sűrűség elérése után az anyag már nem ülepszik.

Hézag és résmentes szigetelés, a befújás során egységesen kitöltődik a szigetelendő felület, így nem keletkezik hőhíd.

A cellulóz hőszigetelés további előnye a hézag és résmentesség! Ez szó szerint értendő, hiszen a befújásos technológiának köszönhetően a nehezen hozzáférhető helyekre is résmentesen bejuttatható a szigetelés. A befújás során nem alakulhatnak ki azok a hibák, amik a hagyományos szigetelésnél előfordulhatnak. Nincsenek illesztési hibák, sem keskeny rések amik nagy hőveszteséget okoznak. Ezen hibák kiküszöbölésével 20-30% energia megtakarítható a hagyományos szigeteléssel szemben.

Fokozottan tűzálló, jobban gátolja a tűz terjedését, mint más szigetelőanyag.

A cellulóz hőszigetelés más szigetelőanyagokkal szemben a legjobban ellenáll a tűz pusztító erejével szemben. Bár a szigetelés alapanyaga a papír, mégis a hozzáadott borátoknak köszönhetően nem ég, "csak" izzik.

Méregmentes, anitallergén, mivel csak természetes anyagokat tartalmaz.

A cellulóz hőszigetelés nem tartalmaz az emberi egészsége káros összetevőket! A hagyományos szálas szigetelőanyagokat csak addig nevezik szigetelő anyagnak, míg a tetőben van, ha kiszedik veszélyes hulladék! A cellulóz szigetelés ezzel szemben környezetbarát, újra felhasználható, vagy akár komposztálható.

Rágcsáló és bogármentes, elkerülik a kártevők.

A szigetelő anyag – az emberre teljesen veszélytelen – Nátrium borátot tartalmaz, ami egy ásványi só, ez tarja távol a rágcsálókat és bogarakat. Ki látott sóban hentergő rágcsálót vagy bogarat?

Minden károsodott szigetelés helyére beépíthető bontás nélkül.

Ahol volt már szigetelés, annak a helyére befújható a cellulóz hőszigetelés. Technológiánk képekben

Garantált, akár 30-40%-os energia megtakarítás.
Környezetbarát, csak természetes anyagot tartalmaz.
Újrahasznosítható, átépítésnél összegyűjtjük és az új szerkezetbe befújjuk.